Előfizetői tartalom

Sosem látott mennyiségben kapott használt sütőolajat a Mol

Portfolio
Az átlagos, havi 13 tonnával szemben januárban rekord mennyiséget, mintegy 32 tonna használt sütőolajat adtak le a Mol töltőállomásokon - közölte a Mol az MTI-vel. A társaság 2011 óta gyűjti be a lakosságtól a használt étolajat, jelenleg 356 helyen lehet leadni a konyhai zsiradékot. A Mol az MTI érdeklődésére arról is beszámolt, hogy a cég tavaly 232 tonna használt étolajat gyűjtött be a töltőállomásokon, 2011 óta pedig ez a mennyiség meghaladta az 1000 tonnát.

A kijelölt Mol töltőállomásokon leadott használt olajat a Biofilter Zrt. gyűjti össze és tisztítást követően juttatja el a Rossi Biofuel komáromi üzemébe, ahol bioüzemanyagot gyártatnak belőle. A használt étolajból a környezetre káros hulladék helyett újrahasznosított, környezetbarát termék lesz, amelyet a Mol százhalombattai finomítójában használnak fel biokomponensként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés