Előfizetői tartalom

Tényleg meghátrálnak a kínaiak? - Beválhat Donald Trump merész terve

Portfolio
Donald Trump amerikai elnök számtalanszor kritizálta már Kínát, hogy a két ország közötti kereskedelmi feltételek nem egyenlők, másképp szólva erősen lejt a pálya. Most úgy tűnik, hogy Trump kereskedelmi háborús nyomásgyakorlása meghozhatja a gyümölcsét, a kínai kormány ugyanis bejelentette, hogy lazítani fog a külföldi autógyártók helyi tevékenységére vonatkozó szabályozáson, ami nagy győzelem lenne az amerikai cégek, és legfőképp a Trump-kormány számára.

Egy ország sem kapott annyi kritikát Donald Trumptól, mint Kína, ez pedig különösen igaz, amikor a külkereskedelem került szóba. Az amerikai elnök sokszor kritizálta az ázsiai nagyhatalmat igazságtalan kereskedelmi gyakorlata miatt, többek között ezért is jelentette be, hogy amennyiben nem sikerül javítani a helyzeten, úgy több tízmilliárd dollár értékben vethetnek ki rájuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés