Előfizetői tartalom

Theresa May bejelentette: nem indul újra a miniszterelnöki posztért

MTI
Theresa May brit miniszterelnök közölte csütörtökön, hogy nem számít azonnali áttörésre az Európai Unió csúcstalálkozóján a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás ügyében. Az évzáró EU-csúcs brüsszeli helyszínére érkezve a BBC hírtelevíziójának nyilatkozva megerősítette azt is, hogy nem ő fogja vezetni a kormányzó Konzervatív Pártot a következő nagy-britanniai parlamenti választásokon.

Csütörtökön kiderült az is, hogy a londoni parlament az idén már nem szavaz az EU-val elért Brexit-megállapodásról, amelyről az eredeti terveknek megfelelően kedden kellett volna voksolni az alsóházban. May hétfő este jelentette be, hogy a megállapodást nem terjeszti szavazásra, mivel az egyezményt a képviselők "mélységes aggályai miatt" az alsóház "jelentős többséggel"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés