Előfizetői tartalom

Több határátkelőt jelölnének ki az osztrákok Szlovéniával

MTI
Kerítésépítés helyett határ menti várakozási övezeteket létesítene az osztrák védelmi miniszter, aki csütörtökön mutatta be a tárca javaslatát. Gerald Klug szerint Szlovéniával egyetértésben további határátkelőket kellene nyitni, és hangsúlyozta: a menekültáradat megfékezése érdekében az unió külső határain kell intézkedni.

Gerald Klug szerint úgy lehetne javítani a spielfeldi határátkelőnél kialakult helyzeten, ha az átmeneti befogadóhelyeket megerősítenék, további sátrakat és konténereket telepítenének és a tolakodás, valamint a tömegpánik elkerülése végett szélesítenék a ki- és bejáratokat. A tervezet indoklása szerint a várakozási övezetekben nemcsak pihenni, enni és inni tudnának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés