Előfizetői tartalom

Trump kirúgta külügyminiszterét, a CIA vezetője érkezik a helyére

Portfolio
Donald Trump döntésére távozik a külügyminiszteri posztról Rex Tillerson, helyét pedig Mike Pompeo, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) eddigi vezetője veszi át. Az elnök állítólag többször is összeszólalkozott Tillersonnal, így nem volt felhőtlen a viszonyuk, a közvetlen indokot viszont a közelgő USA-Észak-Korea találkozó jelenthette.

A Washington Post beszámolója szerint Trump már múlt hét pénteken felszólította Tillersont a távozásra, aki emiatt rövidre fogta afrikai diplomáciai útját, hogy hétfőre már visszatérhessen az Egyesült Államokba.Kép forrása: AFP Fotó, Saul LoebA 14 hónapos szolgálat után leköszönő Tillersonnal állítólag többször is összeszólalkozott már Trump, ezért nem volt felhőtlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés