Előfizetői tartalom

Trump újra az összes kínai import megemelt vámjával fenyeget

Portfolio
A most péntek-szombati G20-csúcstalálkozó elé időzítve újabb erőteljes figyelmeztetést fogalmazott meg Donald Trump amerikai elnök a Wall Street Journalnak adott interjúban azzal kapcsolatban, hogy kész akár az összes kínai importra megemelt vámokat kivetni. Ez persze a nyomásgyakorlás és a Trump-féle tárgyalástechnika része is lehet, de egyúttal akár a rossz kimenetre, a G20 keretében elmaradó nagy amerikai-kínai "összeborulásra" is felkészíthet.

Kapcsolódó cikkünk2018.11.26Eljöhet a nagy amerikai-kínai összeborulás idejeAz Egyesült Államok eddig több lépésben 200 milliárd dollárnyi kínai importtermékre vetett ki 10%-os vámot, de az elfogadott menetrend szerint ez január elsejétől 25%-ra ugrana és Trump mostani jelzése szerint nagyon valószínűtlen, hogy ezt vámemelést el lehet kerülni (akár egy létrejövő kínai-amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés