Előfizetői tartalom

Úgy tűnik, nincs olyan brazil elnök, aki ne lenne nyakig a korrupcióban

MTI
A brazil legfelsőbb bíróság engedélyezte kedden, hogy új nyomozás induljon Michel Temer elnök ellen korrupció és pénzmosás gyanújával, ismét megnyitva a lehetőséget azelőtt, hogy alkotmányos vádeljárásban felfüggesszék hivatalából. Luis Roberto Barroso bíró szerint megalapozott a gyanú, hogy Temer májusban kenőpénzért cserébe olyan rendeletet adott ki, amely kedvezett egy bizonyos kikötői cégnek. A bíró arra is engedélyt adott, hogy nyomozás induljon Temer egy volt tanácsadója, Rodrigo Rocha Loures ellen, aki a gyanú szerint szállította a kenőpénzt.

A nyomozást Rodrigo Janot főügyész vezeti, de csak vasárnapig, mert lejár a mandátuma. Temer jelöltje, Raquel Dodge lesz az új főügyész, akik továbbviszi a nyomozást. Janot korábban már kérte az államfő mentelmi jogának felfüggesztését a parlamenttől, hogy vádat emelhessen Temer ellen, de az alsóház nem szavazta meg. A parlament ugyanígy megakadályozhatja azt is, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés