Előfizetői tartalom

Új párt nyert a szomszédban (2.)

MTI
Miro Cerar jogászprofesszor alig egy hónapja alakított pártja nyerte meg a vasárnapi előre hozott parlamenti választásokat Szlovéniában a TV Slovenija és a POP TV által az interneten közzétett exit poll szerint. Update: a szavazatok 99 százalékának összeszámlálása után az exit poll felmérések eredményeit és Miro Cerar jogászprofesszor alig egy hónapja alakított pártjának nagyarányú győzelmét erősítették meg a szlovéniai előre hozott parlamenti választások vasárnap éjjel közzétett előzetes adatai.

Az előzetes eredmény A választási bizottság tájékoztatása szerint a baloldali Miro Cerar pártja (SMC) a szavazatok 34,61 százalékát szerezte meg, így 36 helye lesz a törvényhozás 90 fős alsóházában. Az ellenzéki jobbközép Szlovén Demokrata Párt 20,7 százalékkal végzett a második helyen, és 21 képviselője lesz az új ciklusban. A párt azonban vezetője, Janez Jansa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés