Előfizetői tartalom

Újabb jel, hogy egyre nagyobb bajban van a világ második legnagyobb gazdasága

MTI
|
Portfolio
Kínában, a világ legnagyobb autópiacán 2012 óta legnagyobb mértékben, éves alapon 13,9%-kal csökkentek az autóeladások novemberben. Ezzel már az ötödik egymást követő hónapban jegyeztek fel visszaesést az ágazatban, ami jól mutatja, hogy a kereskedelmi háborús konfliktus, illetve a kínai gazdaság szerkezetváltásából fakadó lassulás egyre borúsabb képet fest a világ második legnagyobb gazdaságának helyzetéről.

A kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, a CAAM adatai szerint novemberben 2,55 millió személyautót értékesítettek, az egy évvel korábbinál 13,9 százalékkal kevesebbet. Az autógyártók szervezetének kimutatása szerint az első tizenegy hónapban 25,4 millió járművet adtak el Kínában, 1,7 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.Amennyiben az év végén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés