Előfizetői tartalom

Újabb letartóztatott személy miatt áll a bál az USA és Törökország között

MTI
Washington egy Törökországban letartóztatott amerikai tudós azonnali szabadon bocsátására szólította fel csütörtökön Ankarát. Serkan Golge 36 éves tudóst, a NASA (amerikai űrkutatási hivatal) munkatársát 2016 nyarán, az elvetélt törökországi puccskísérlet idején tartóztatták le Dél-Törökországban. Azzal vádolták meg, hogy tagja az Egyesült Államokban önkéntes száműzetésben élő Fethullah Gülen hitszónok mozgalmának, amelyet a török hatóságok a puccskísérlet hátterében sejtenek.

Az amerikai tudóst hétéves börtönbüntetésre ítélték, de büntetését szerdán egy helyi bíróság öt évre csökkentette. Közleményében az amerikai külügyminisztérium - miközben nyugtázta a büntetés mértékének csökkentését - leszögezte: figyelemmel kíséri Serkan Golge sorsát, és mivel álláspontja szerint az ügyben "nincsenek hitelt érdemlő bizonyítékok", a tudós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés