Előfizetői tartalom

Valóban lassul Kína

Portfolio
A korábbi jelzéseket követően nem számít meglepetésnek, hogy lassulást mutat a kínai gazdaság a második negyedévben. Az előzetes GDP adatok szerint 7,5 százalékkal nőtt év/év alapon Kína gazdasága az előző negyedéves 7,7 százalékhoz képest. Ez a Reuters által felmért piaci konszenzusnak megfelelő, így meglepetésről nem beszélhetünk.

Az utóbbi időkben nagy figyelem összpontosult a kínai gazdaság növekedési kilátásaira, a legtöbb elemzőház ugyanis csökkentette az ázsiai óriásra vonatkozó GDP előrejelzéseit. A magyar idő szerint hajnali négy órakor napvilágot látott második negyedéves előzetes GDP adatok a várakozásokkal egybecsengve valóban lassulást mutatnak.Míg 2013 első negyedévében az ország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés