Előfizetői tartalom

Váratlanul nagyot ugrott a legfontosabb német konjunktúra-index

Portfolio
A várt 101,9 pontra emelkedés helyett 103,8 pontra ugrott augusztusban az Ifo német gazdasági hangulatindex a júliusi 101,7 pontról. A jelentős változás mögött az erős német belső kereslet, illetve az áll, hogy sikerült július végén megállapodnia a kereskedelmi háború "lecsavarásáról" Donald Trump amerikai elnökkel Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének.

Az Ifo adatgyűjtése alapján a jelenlegi helyzetmegítélés indexe 106,4 pontra ugrott az előző havi 105,4 pontról, miközben a Reuters elemzői konszenzusa stagnálást várt. A következő időszakkal kapcsolatos várakozási index 98,2 pontról 101,2 pontra ugrott, míg az elemzői konszenzus 98,5 pontra kapaszkodást várt. A Trump-Juncker találkozóra július 25-én került sor,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés