Előfizetői tartalom

Varga Mihály nagyot ígért, de vajon lehet-e teljesíteni?

Portfolio
2022-re 60% alá csökkenhet az államadósság - mondta Varga Mihály a héten. A nemzetgazdasági miniszter előrejelzése meglepő lehet a korábbi tervek és az elmúlt évek visszafogott adósságcsökkentésének ismeretében, ezért kiszámoltuk, mire alapozódhat egy ilyen meredek adósságpálya. Az eredmény: a csökkenés nem lehetetlen, de olyan feszes költségvetési gazdálkodás kell hozzá, hogy semmi meglepő nem lenne abban, ha ez az adósságpálya is meghiúsulna.

Nem a múltra alapozunk2022-re 60% alá csökkenhet a GDP-arányos államadósság - mondta Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter vállalása nem tűnne olyan jelentősnek, ha csak azt néznénk, hogy hat éve, (a Széll Kálmán-terv kivetítése alapján) még azt várta a kormányzat, hogy az adósságráta az idén év végére 50%-ra csökken.Azóta azonban sok minden történt, tavaly év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés