Előfizetői tartalom

Varga Mihályt kifelejtették a Versenyképességi Tanácsból

Portfolio
Megalakult a Nemzeti Versenyképességi Tanács és csütörtök délelőtt első ülésén be is mutatkozott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter felvezetésével. Varga Mihály azzal indokolta a testület létrehozását, hogy a következő években az egyik legfontosabb feladat az ország versenyképességének erősítése, benne az állami szolgáltatások javítása lesz. Az NVT csütörtökön délelőtt tartja alakuló ülését. Az első hírek hétfős testületről szóltak (a Portfolio mellett például az MTI is így tudósított, ráadásul a kiadott dokumentum is csak hét személy nevét és rövid életrajzát ismertette), ám a Nemzetgazdasági Minisztérium délben jelezte, Varga Mihály miniszter is tagja a tanácsnak. Vagyis a Versenyképességi Tanács nyolctagú.

Az ülés előtt a sajtó képviselői vágóképeket készíthettek, majd fény derült a versenyképességi javaslatokat tevő héttagú testület összetételére: Bársony Farkas, az Amerikai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a GE ügyvezető igazgatója, Csath Magdolna, a Szent István Egyetem emeritus professzora, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem magántanára, Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés