Előfizetői tartalom

Véget érhet a magyar aranykor - Durva veszélyek leselkednek ránk

Lassan a végéhez közeledik az évtized, ami a kelet-közép-európai régió szempontjából akár aranyozott betűkkel is bekerülhet a történelemkönyvekbe, hiszen a régió növekedése évek óta felülteljesíti az EU átlagát. A 2020-as évekre is vannak azonban fontos kockázatok, melyek megakaszthatják ezt a felzárkózást Nyugat-Európához, ezeket vette most sorba az Erste Bank elemzése, illetve megnézték, hogyan lehetne védekezni a veszélyek ellen.

Lesz még EU-pénz? Öt évig biztonságban vagyunkA végleges 2021-27 közötti uniós költségvetésről várhatóan csak a májusi EP-választások után lehet végleges megegyezés, de az szinte biztosnak látszik az eddigi tárgyalások után, hogy kevesebb forrás juthat majd a kelet-közép-európai régiónak. Ez az egyik legfontosabb kockázat a következő évtizedre előretekintve az Erste...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés