Előfizetői tartalom

Visszalépett Párizs a világkiállítás megrendezésétől

MTI
A várhatóan gyengébb látogatószám, azaz főként pénzügyi megfontolások miatt Franciaország visszalépett a 2025-ös párizsi világkiállítás megrendezésétől, amit a miniszterelnök jelentett be. A döntés azután született meg, hogy az már korábban eldőlt: Franciaország rendezi meg 2023-ban a Rögbi Világkupát, 2024-ben pedig a nyári olimpiát.

Edouard Philippe francia miniszterelnök a világkiállítás szervezésével megbízott testület elnökének, Pascal Lamynak írt levelében közölte, hogy úgy döntött, visszavonja Franciaország szeptemberben benyújtott pályázatát a francia projekt gazdasági modelljének strukturális gyengesége, valamint a magánvállalatok érdeklődésének elégtelensége miatt. A francia pályázat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés