Előfizetői tartalom

Zsiday a magyar elmocsarasodásról beszél

Portfolio
Jelenleg a fő kockázat Magyarországon nem a hirtelen halál, hanem az elmocsarasodás, a pangásba süllyedés - írja Zsiday Viktor a blogján. A befektetési szakember szerint a haveri kapitalizmusból nem lesz se űrkutatás, se biotechnológia, maximum járadékvadászat, ami nyilván kellemes a vadásznak, de a társadalom számára nem hoz fejlődést.

Zsiday a Portfolio tegnapi konferenciáján elhangzott szavait foglalta össze. Eszerint Magyarország számára a valós veszélyt nem egy hirtelen összeomlás jelenti, ennek esélye nagyon kicsi. Ehelyett az igazi kockázat, hogy a növekedés szép lassan elfogy, és benne maradunk a mocsárban: 5,4,3,2,1, és aztán így marad a GDP-növekedés üteme. A másik lehetőség az, hogy egy külső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés