Előfizetői tartalom

Milliárdokat buktak a világ leggazdagabb emberei

Portfolio
Szokásához híven idén is közzétette a Forbes magazin a világ leggazdagabb embereinek a rangsorát. Az elit klub, ahova csak azok kerülhetnek, akiknek vagyonuk eléri az 1 mrd dollárt, már csak 497 tagot számlál, míg egy évvel korábban már 580 tartoztak ide. A nagyobb nevek közül kiemelhető az AOL elnöke, Steve Case, aki azért került le a listáról, mert az AOL részvények ára megfeleződött egy év alatt, valamint Global Crossing elnöke, Gary Winnick, akinek cége az elmúlt hetekben kért csődvédelmet maga ellen.

Az elitek össz vagyona 1,540 mrd dollárra esett az egy évvel korábbi 1,730 mrd USD-ről, aminek oka elsősorban a szeptember 11.-ei terrorista támadás volt, hiszen a világ leggazdagabb embereinek a vagyona legnagyobb részben részvényben található, márpedig a részvényára nagyot pottyantak az egy évvel korábbihoz képest. A Forbes 16. alkalommal állította össze a rangsort, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés