Előfizetői tartalom

Profit warning a Rábától (2.)

Portfolio
Nem kezdhetik meg túl vidáman a Rába részvényesek a hétvégét, hiszen a tőzsdezárást követően a társaság profit warninggal felérő közleményt hozott nyilvánosságra. A bejelentés szerint a társaság első negyedéves eredménye 300 m Ft-os reorganizációs költség mellett "valamivel kedvezőbben" alakult a tavalyi szintnél. Az erőteljes reorganizációs intézkedések az alkatrész üzletágban váltak szükségszerűvé, a divízió már nem először okoz csalódást a befektetőknek a 2000 végi IMAG integrációt követően. Az alkatrész üzletág idei árbevétel kiesése közel 3 mrd Ft lehet, míg fedezeti szinten az elmaradás 700 m Ft körül alakulhat a menedzsment szerint a tavalyi szinthez képest. A fenti adatok tükrében az idei évre várt közel 50%-os profitnövekedési várakozásokat az elemzőknek mérsékelniük szükséges, az alkatrész üzletág feltehetően csak a második félévben stabilizálódik.

A közlemény teljes szövege írásunk végén megtalálható. A Rába stratégiája két üzletágat emel ki a futómű és az alkatrész divíziót mint elsődleges prioritást (leszámítva a speciális járműgyártás jövőben meginduló projektjeit). A futómű divízió kifejezetten kedvező teljesítményt tudott felmutatni az iparági ciklus hanyatlása ellenére is, a piaci és termék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés