Előfizetői tartalom

Mi várható a mai FED ülésen, kitekintés az év végéig

Portfolio
Míg néhány hónappal korábban a piaci elemzők szinte biztosra vették, hogy a FED az év közepén már kamatot emel, addig a mostani becslések szerint erre szeptember előtt nem valószínű hogy sor kerül. A központi bank szerepét betöltő intézmény Nyíltpiaci Bizottsága a mai napon ülésezik, ahol nagy valószínűséggel nem nyúlnak az irányadó kamatokhoz.

A Chicagoi Árutőzsde határidős pénzügyi termékei között a FED kamatdöntéseivel kapcsolatos piaci várakozásokat jól tükrözi a 30 napos federal funds futures rate. Az ez alapján számított határidős kamatok viszonylag hosszú távra mutatják, hogy a piac milyen eltérésekre számít a mostani kamatszinttől. A fenti "eszköz" felhasználásával elmondható, hogy a mai napra szinte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés