Oroszország figyelmeztet: egy
Globál

Oroszország figyelmeztet: egy "közvetlen katonai összecsapás" szélén táncolnak a nyugati atomhatalmak

Portfolio
Oroszország hétfőn arra figyelmeztetett, hogy növekszik a kockázata egy "közvetlen katonai összecsapásnak" Oroszország és a nyugati atomhatalmak között – számol be a CNBC.

A nyugati országok veszélyesen egyensúlyoznak a nukleáris hatalmak közötti közvetlen katonai összecsapás szélén, amely katasztrofális következményekkel járhat

- mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a moszkvai atomsorompó-konferencia résztvevőihez intézett videoüzenetében.

A megjegyzések azután hangzottak el, hogy Oroszország nemtetszését fejezte ki az amerikai képviselőház döntése kapcsán, miután a hétvégén 61 milliárd dolláros külföldi segélycsomagot fogadott el Kijev számára.

A képviselőházi törvényhozók a keményvonalas republikánusok régóta tartó ellenvetései ellenére szombaton jóváhagyták a segélyt; a törvényjavaslat most a demokrata többségű szenátushoz kerül, amely várhatóan még a héten jóváhagyja a jogszabályt, mielőtt azt Joe Biden elnöknek adják át, hogy aláírja azt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök köszönetet mondott az amerikai törvényhozóknak, mondván, hogy a képviselőház által elfogadott törvényjavaslat "megakadályozza a háború kiterjedését, ezrek és ezrek életét menti meg, és segít mindkét nemzetünknek abban, hogy erősebbé váljon". Sürgette a szenátust, hogy minél hamarabb fogadja el a törvényjavaslatot.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
mianmar háború