Készpénzért vásárolják meg a legdrágább luxuslakásokat
Ingatlan

Készpénzért vásárolják meg a legdrágább luxuslakásokat

Portfolio
Miközben a lakóingatlan-piac világszerte a magas kamatokkal és az alacsony kereslettel küzd, a luxusingatlanok piaca továbbra is virágzik, ahol az eladások és az árak is jelentős növekedést mutatnak, különösen a készpénzes vásárlások terén - közölte a CNBC.

Az ingatlanpiac jelenleg két különböző szegmensre oszlik: a virágzó luxuspiacra és a magas kamatokkal, valamint alacsony kereslettel küzdő másik piaci szegmensre. A Redfin jelentése szerint, míg az Egyesült Államokban az ingatlaneladások 4%-kal csökkentek az első negyedévben, addig a luxusingatlanok eladásai több mint 2%-kal nőttek, ami három éve a legmagasabb éves növekedést jelenti.

A jelzáloghitelek kamatlábai jelenleg 7% felett vannak a 30 éves fix kamatozású hitelek esetében, ami sok lakásvásárló számára megfizethetetlenné teszi azt. Ezzel szemben a tehetős vásárlók gyakran készpénzzel vásárolnak, így kevésbé érintik őket a magas kamatlábak. A Redfin szerint

ebben a negyedévben a luxuslakások közel felét készpénzzel vásárolták meg, Manhattanben pedig ez az arány elérte a 68%-ot.

Május 29-én Balatonfüreden, a Portfolio Property X 2024 konferencián találkozik az ingatlanszakma. Részletekért kattints!

A luxuslakások medián árai közel 9%-kal emelkedtek, elérve a rekordmagas 1 225 000 dollárt. Seattle-ben például egy luxuslakás medián ára 2,7 millió dollár volt. Az eladó luxuslakások számának növekedése is hozzájárult ehhez a trendhez; az első negyedévben ezeknek a lakásoknak a száma 13%-kal ugrott meg.

Nem minden luxuspiac tapasztal hasonló növekedést. A legnagyobb árnövekedést Providence és New Brunswick piacai produkálták, míg New Yorkban az árak 10%-kal csökkentek. Seattle-ben volt a legnagyobb növekedés az eladások tekintetében, ott az eladások száma 37%-kal emelkedett.

Összességében bár a teljes ingatlanpiac nehézségekkel küzd, a luxusszektor erős maradt, főleg olyan vevőknek köszönhetően, akik képesek készpénzes tranzakciókat lebonyolítani. Ez felhajtja az árakat és élénkíti ezt a piaci szegmenst még abban az esetben is, ha a piac más részei lassulást mutatnak.

Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Luxus otthon lakás