Kiderült, hova költöztetik a MÁV-székház több mint 2000 dolgozóját
Ingatlan

Kiderült, hova költöztetik a MÁV-székház több mint 2000 dolgozóját

Portfolio
Néhány hete derült ki, hogy május 6-ig minden dolgozónak el kell hagynia a MÁV-Volán-csoport budapesti központi irodaházát. Mostanra az is eldőlt, hova kerül az ott dolgozó mintegy 2100 munkavállaló - írja a 24.hu. Bár a költözés miatt az egyes pozíciókat illetően is nagy a bizonytalanság, a vasúttársaság azt ígéri, minden munkatársuknak lesz majd új munkaállomása.

Több helyszínre költözteti át a székházát jelenlegi épületéből a MÁV. Ennek első ütemében május 6-tól a cégcsoport szakmai egységei, valamint a MÁV vezetése közösen a Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székházába fognak költözni. Ez a vezérigazgatóság mintegy 2100 fős létszámából közel 700 embert érint.

A MÁV pályaüzemeltetési egysége – mintegy 400 munkatárs – a Mol Nyrt. egykori székházába, az Október huszonharmadika utcába költözik. Ez az épület viszont jelenleg felújítás alatt áll, így a beköltözésre várhatóan júniusban lesz csak lehetőség. Addig az érintettek otthonról dolgoznak majd.

További mintegy 700 dolgozó – a MÁV-Volán csoport szolgáltató központjának munkatársai – egyelőre home office-ban dolgoznak tovább, az ő elhelyezésükre a vállalat közbeszerzést írt ki. Az árajánlat alapján itt az MKB XIII. kerületi irodaháza lehet a legvalószínűbb forgatókönyv, felújításokra azonban itt is szükség lesz, így az ő költözésük leghamarabb szeptemberben várható a 24.hu cikke szerint. A MÁV azonban ezt közleményben cáfolta, "a vasúttársaság csoportirányítási és támogatási területeinek költözése jóval gyorsabban, mindössze két ütemben zajlik le, és várhatóan június elejéig teljesen lezárul – szó sincs ezernél több ember akár szeptemberig tartó otthoni munkavégzéséről, home office-ba kényszerüléséről" - olvasható a közleményben.

További mintegy 200 ember külsős szolgálati helyekre kerül, például a bérszámfejtési üzletág egyik kisebb szervezeti egysége a vasúttársaság Kerepesi úti igazgatósági irodaházába költözik.

Május 29-én Balatonfüreden, a Portfolio Property X 2024 konferencián találkozik az ingatlanszakma. Részletekért kattints!

Meleg János, a Vasutas Szakszervezet (VSZ) elnöke a lapnak elmondta, hogy az átszervezések miatt akár racionalizálásokra is sor kerülhet, ami 300 ember pozícióját is érintheti, de számukra várhatóan más munkakört ajánlanak majd fel. A minisztériumnál ugyanakkor azt ígérték az érdekképviseleteknek, hogy senkit nem fognak elbocsátani.

A MÁV a Portfolio-nak megküldött közleményében kiemeli, hogy a Raiffeisen-irodaház kiürítése és az új bérleményekbe való beköltözés nem jár együtt létszámcsökkentéssel: összességében a korábbival megegyező számú munkaállomás kerül kialakításra az új helyszíneken is.

A MÁV-Volán csoport közös új székháza a BudaPart beruházás keretében Dél-Budán fog megvalósulni, amire várhatóan 2027-ben kerül majd sor.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Róka László

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Luxus otthon lakás