Ingatlan

A Duna túloldalán is van élet

Portfolio
Bár a budapesti irodapiacon ma minden a Váci útról szól, a Duna túloldalán is fut egy igen hasonló közlekedési folyosó, mely irodisták ezreinek a munkahelyét tartalmazza. Elérkeztünk a budapesti irodapiac szegmenseit bemutató sorozatunk negyedik részéhez, melyben az észak-budai alpiaccal ismerkedhetünk meg az irodaház.info adatbázisának segítségével.
A sorozat eddigi részeit az alábbi linkekre kattintva olvashatod:A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF, BRF) nyolc alpiacra osztja a budapesti irodapiacot és ezen bontás alapján közli negyedéves statisztikáit. 2014-ban a teljes irodaállomány 10%-a koncentrálódott az észak-budai alpiacra. Bérbeadások tekintetében részesedéséhez gyengén teljesített az alpiac, itt realizálódott terület alapján a bruttó bérbeadás 7%-a. A bérirodák kihasználatlansága 2013-hoz képest több mint 2 százalékponttal csökkent, 2014 végén 21,7%-on állt, ami kicsit magasabb, mint a budapesti ráta.

A Duna túloldalán is van élet
Az alpiacok döntő többségéhez hasonlóan a bériroda állomány nem bővült Észak-Budán az elmúlt két évben. A tavalyi év utolsó negyedévében részesedéséhez mérten jól teljesített a térség, itt zajlott le a bruttó bérbeadás 12%-a, összesen 14 075 négyzetméterre kötöttek szerződést, melynek döntő többsége megújítás volt. 2014 utolsó három hónapjában az irodapiaci bérletiszerződés-megújítások közel negyed (23%-a) Észak-Budán realizálódott, ami alapján akár arra is lehet következtetni, hogy a bérlők nem szívesen költöznek el az alpiacról.

A Duna túloldalán is van élet
A budapesti irodatérképről leolvasható, hogy az észak-budai alpiac irodaházainak szinte mindegyike az Árpád fejedelem útja - Lajos utca - Pacsirtamező utca - Szentendrei út tengely vonzáskörzetében helyezkedik el, a többségük Óbuda belső részén. A Szépvölgyi út torkolata még ezen a tengely is kiemelhető, mint egy irodagócpont, ami különösen érdekes azt figyelembe véve, hogy a térség nem rendelkezik túl jó közlekedési kapcsolatokkal. A BRF besorolása szerint az észak-budai alpiachoz tartozik még a II. kerület Margit körúton kívül eső része, valamint a XII. kerület jelentős része is, itt azonban csak elvétve találhatunk egy-két irodaházat.


A Duna túloldalán is van élet
Lássuk az irodaházakat!

Graphisoft Park

A Duna túloldalán is van élet
A Graphisoft Parkot a szoftverfejlesztő Graphisoft eredetileg magának építette 1998-ban az egykori óbudai gázgyár területén. Az irodapark teljes területe mintegy 18 hektár, melyen 45 000 négyzetméter irodaterületet építettek fel és helyeztek üzembe. A Graphisoft Park területén találunk még egy 7050 négyzetméteres oktatási campust, egy 3200 négyzetméteres raktárterületet, valamint 2000 parkolóhelyet. A park irodáiban jelenleg 80 bérlő cég több mint 2800 munkatársa dolgozik. A legkisebb bérelhető iroda 20 négyzetméteres, míg a legnagyobb bérlő 8000 négyzetmétert foglal el.

Szépvölgyi Irodapark


A Duna túloldalán is van élet
A képre kattintva még több fotót láthatsz az irodaházról!

Az óbudai 'A' kategóriás irodakomplexum az irodahaz.info adatbázisa szerint az egyik legnagyobb Budapesten a maga 50 000 négyzetméternyi összes irodaterületével. A Rózsadomb lábánál, közel 6 hektár nagyságú területen elhelyezkedő irodapark a leírás szerint bérlőinek kényelmét az egyedileg kialakítható területekkel, valamint az irodapark területén található számos szolgáltatással - éttermek, bankfiók, fitness terem, autómosó - együttesen biztosítja. A Szépvölgyi Irodapark jelenleg 93%-os bérbeadottsági rátával rendelkezik.

Óbuda Gate


A Duna túloldalán is van élet
A képre kattintva még több fotót láthatsz az irodaházról!

A 2001-ben épült Óbuda Gate irodaház, Budán, az Árpád fejedelem útján helyezkedik el, közel a belvároshoz és a legfontosabb közlekedési csomópontokhoz. Az irodaház 14 300 négyzetméter irodát és komplex szolgáltatásokat kínál bérlői számára, a havi bérleti díj 10-13 euró között alakul négyzetméterenként. Az irodaház 70%-os bérbeadottsággal üzemel, nemzetközi és magyar vállalatok egyaránt megtalálhatóak a bérlők között. Egy néhány hónappal ezelőtti tranzakció során a Diófa Alapkezelő által kezelt Torony Ingatlan Befektetési Alap vásárolta meg.

Flórián Udvar


A Duna túloldalán is van élet
A képre kattintva még több fotót láthatsz az irodaházról!

Az 'A' kategóriás irodaház Óbuda legfontosabb közlekedési csomópontjában, az Árpád híd lábánál található. A Flórián Udvart a fejlesztő a XIX. századi stílusjegyek megőrzésével és XXI. századi modern technológiák alkalmazásával hozta létre. Adatlapja szerint az átlagon felüli belmagasság, a karcsú öntöttvas tartóoszlopok és boltíves födémszerkezetek különleges hangulatot kölcsönöznek az irodaháznak, csakúgy, mint a régészeti feltárások során előkerült római kori romok, melyek az egyik főbejáratnál, egy üvegpadló alatt kerültek bemutatásra. Az 10 800 négyzetméter alapterületű irodaházban található többek között a Portfolio szerkesztősége is.


hirdetés
Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Baleset a reptérre vezető gyorsforgalmi úton