Előfizetői tartalom

A technológia már adott, mégis alig használjuk

Portfolio
Az energiahatékonyság és a fenntarthatóság az ingatlanpiacon is egyre fontosabbá válik, ami a technológiai változásoknak és a digitalizációnak köszönhetően mostanra egyszerűen és pontosan mérhető. Az egyes technológiák épületüzemeltetésben betöltött szerepe a május 8-án megrendezésre kerülő FM & Office 2019 konferenciának is az egyik központi témája lesz, melynek kapcsán a konferencia szakmai előadói mondták el előzetes véleményüket a témáról.

A személyes tapasztalataim szerint a fejlett - épületinformációs, BIM - technológiák alkalmazása az üzemeltetésben sajnos még a tervezésben és a kivitelezésben való felhasználásuknál is kevésbé terjedt el. A Lechner Tudásközpont 2017-ben készített egy felmérést is, amely bár nem célozta közvetlenül az üzemeltetőket, hasonló eredményeket mutatott: az épület megépítésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés