Előfizetői tartalom

Az EU-t védte a döntés, mégis az oroszok nyertek vele

Portfolio
Alig fél év alatt több mint 15-20 százalékkal emelkedtek egyes acélipari termékek árai az Európában szárnyaló építőiparnak és az Európai Unió által kivetett drasztikus mértékű antidömpingvámoknak köszönhetően, amelyből leginkább az európai gyártók és kereskedők profitálnak, de az utóbbi időben az oroszok is a döntés nyertesei lettek. Az acél-alapanyagok előállításában és a kereskedelemben érdekelt európai szereplők stabil növekedésre számítanak idén is - derül ki a Carboferr Zrt. közleményéből.

A korábban egyes termékekre kivetett magas antidömpingvámok megtették hatásukat: a 2016. novemberi 834 ezer tonnáról egy év alatt 377 ezer tonnára esett az Unióba behozott rendkívül olcsó melegen hengerelt tekercsek mennyisége; ez kedvezően befolyásolta az európai acélipar - elsősorban a gyártók - helyzetét. Mivel a vámok alá eső országok - Oroszország, Ukrajna, Brazília...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés