Nincs uborkaszezon az ingatlanbefektetési piacon! Alighogy megjött a hír arról, hogy az Erste Ingatlan Alaphoz került a Promenade Gardens irodaház, megérkezett az újabb hír, miszerint a Skanska az Erste Alapkezelőnek értékesítette a Mill Park irodakomplexumot. Az üzlet értéke 100 millió euró, azaz mintegy 32 milliárd forint.

A Skanska eladta a két épületből álló Mill Park irodakomplexumát az Erste Asset Management GmbH egyik leányvállalata, az Erste Alapkezelő Zrt. ingatlanalap számára. A Nordic Light irodaépület 2016-os eladása után ez már a második alkalom, amikor a Skanska az Erste számára értékesít irodaházat.

A 100 millió eurós vételár, elméleti 14,5 eurós átlag havi bérleti díjjal kalkulálva mintegy 6,25%-os hozamszintet jelent.

2018.07.28 07:30 Azt hinnéd, hogy ilyen a jövő irodája, pedig ez már a jelen
A 36 000 négyzetméternyi bérelhető irodaterületet kínáló Mill Park a IX. kerületben, a Soroksári úti irodanegyedben található. Az irodaház 80%-át már bérbe adták, többek között az IT Services Hungary (T-Systems csoport tagja) részére. A Mill Park-ot 2018 III. negyedévében adják át és várhatóan LEED Gold minősítést kap.

Eladták a T-Systems egyik új otthonát!


"A Mill Park megvásárlása összhangban van az Alapkezelő ingatlan portfóliójának újonnan épült, "A" kategóriás irodaházakkal való bővítésének szándékával. Ez a tranzakció hosszú távon biztosít defenzív, fenntartható bevételt az Alapkezelőnek, így szolgálva befektetőink érdekeit." - hangsúlyozta Pázmány Balázs, az Erste Asset Management igazgatóságának elnöke.

Pázmány Balázs FRICS

igazgatóság elnöke

Erste Alapkezelő Zrt.

1998-ban végzett a Janus Pannonius Tudományegyetem Vállalkozásfinanszírozási szakán közgazdászként. 1997-ben az OTP Értékpapír Rt-ben vagyonkezelőként dolgozott, ezt követően 2000-től az Erste Alapkezelő Zrt-ben... Tovább »