Ingatlan

Itt vannak Pest legnépszerűbbjei - Újlipótvárostól Ferencvárosig

Portfolio
A főváros irodapiacán megvannak azok a tengelyek és gócpontok, melyek köré a legtöbb modern irodaház koncentrálódik. Ez a törvény azonban szinte teljesen felborul Pest középső részén, ahol az Üllői úti mellékutcától a Városliget szomszédságáig szinte teljesen véletlenszerűen, nem is feltétlenül metróállomások mellett helyezkednek el rendkívül népszerű munkaközpontok. A budapesti irodapiac szegmenseit bemutató sorozatunk hatodik részében a pesti központi alpiaccal ismerkedhetünk meg az irodaház.info adatbázisának segítségével.
A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF, BRF) nyolc alpiacra osztja a budapesti irodapiacot és ezen bontás alapján közli negyedéves statisztikáit. 2014-ban a teljes irodaállomány 18%-a koncentrálódott a budai központi alpiacra. Bérbeadások tekintetében részesedéséhez képest erősen teljesített az alpiac, itt realizálódott terület alapján a bruttó bérbeadás 27%-a.

Itt vannak Pest legnépszerűbbjei - Újlipótvárostól Ferencvárosig
Az alpiacok döntő többségével ellentétben Pesten bővült az irodaállomány 2014-ben: a negyedik negyedévben adták át a Corvin Corner irodaházat. Az idei év első negyedévében részesedéséhez mérten jól teljesített a térség, itt zajlott le a bruttó bérbeadás 23%-a, összesen 15 030 négyzetméterre kötöttek szerződést. A bérirodák kihasználatlansága 2013-hoz képest közel 2 százalékponttal csökkent, 2015 elején 15,7%-on állt, ami mintegy 4 százalékponttal alacsonyabb, mint a budapesti ráta.

Itt vannak Pest legnépszerűbbjei - Újlipótvárostól Ferencvárosig
A pesti központi alpiac földrajzilag viszonylag bonyolultan határolható körül. Lényegében minden ide tartozik, ami Pesten a Dózsa György és a Fiumei út-Orczy út-Haller utca vonalán belül található, kivéve az V. kerületet, valamint Újlipótvárost és a Terézváros Andrássy úton és Teréz körúton belüli részét.


Itt vannak Pest legnépszerűbbjei - Újlipótvárostól Ferencvárosig
Lássunk néhányat a pesti irodaházak közül!

Corvin Corner


Itt vannak Pest legnépszerűbbjei - Újlipótvárostól Ferencvárosig
A képre kattintva még több fotót láthatsz az irodaházról!

A népszerű Corvin negyedben található irodaház Budapest egyik legújabbja, mivel 2014-ben adták át. A Corvin Corner Tower a Corvin Sétány projekt harmadik iroda ütemének első épülete, mely közvetlenül a Corvin Ringier Tower mellett helyezkedik el. A Futó és a Práter utca sarkán lévő irodaépület tervezésénél a leírás szerint figyelembe vették a minőség és a gazdaságos üzemeltetés lehetőségének ötvözését, így született meg egy gazdaságos, mégis 'A' kategóriás környezetet nyújtó épület terve. A BREEAM 'Very Good' minősítéssel és 6200 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező irodaházban jelenleg 3200 négyzetméter szabad irodaterület található.Haller Gardens


Itt vannak Pest legnépszerűbbjei - Újlipótvárostól Ferencvárosig
A képre kattintva még több fotót láthatsz az irodaházról!

A pesti oldal egyik legnagyobb irodaházaként tartják számon a Soroksári úti, 'A+' kategóriás Haller Gardens-t, melynek teljes irodaterülete eléri a 32 000 négyzetmétert. Az irodaház a IX. kerület Duna-parti szakaszán épült fel a Milleniumi Városközpont közvetlen szomszédságában. A leírás szerint a felsőbb szinteken az irodákhoz kapcsolódóan kizárólagos használatú, különleges adottságú tetőteraszok vannak, a mélygarázsban pedig szeparált vendégparkoló és autómosó bővíti a szolgáltatások listáját. Az irodaház alig néhány nappal ezelőtt új bérlővel bővült a UPC személyében, ezzel pedig a kihasználtság megközelítette a 70%-ot.

Liget Center


Itt vannak Pest legnépszerűbbjei - Újlipótvárostól Ferencvárosig
A képre kattintva még több fotót láthatsz az irodaházról!

A 7168 négyzetméter bruttó bérbe adható területtel rendelkező Liget Center 1948-ban épült műemlék épület, melyet 2000-ben teljesen felújítottak Erick van Egeraat holland építész tervei alapján. Az épület rendelkezik a fenntarthatóság bizonyítványaival, az alkalmazott zöld megoldások közé tartozik az egész épületben megvalósuló szelektív hulladékgyűjtés, az elektromos autó töltőállomás a mélygarázsban, valamint a természetes fény maximális felhasználása. Az irodaház teljesen megtelt, ami részben annak is köszönhető, hogy a Liget Center egyedülálló kilátással rendelkezik Budapest legnagyobb parkjára, a Városligetre.

Eiifel Tér Irodaház


Itt vannak Pest legnépszerűbbjei - Újlipótvárostól Ferencvárosig
A képre kattintva még több fotót láthatsz az irodaházról!

Az egyik legdrágább belvárosi irodaházat a Nyugati pályaudvar mellett találjuk, az Eiffel téren. A bérleti díjak 20 -22 euró közötti mozognak, amihez 4 eurós üzemeltetési költség társul. A 2010-ben átadott irodaház a Váci úti folyosó és a belvárosi üzleti negyed szomszédságában helyezkedik el és a leírás szerint saját életet élő mikrokörnyezetként jellemezhető, mely az épület előtti csendes, ám életteli parkkal kiegészülve egy valóban élhető és élvezhető munkakörnyezetet teremt. Bérbeadottsági mutatója 100%, tehát szabad területeket már nem találunk az irodházban.

Studium Irodaház


Itt vannak Pest legnépszerűbbjei - Újlipótvárostól Ferencvárosig
A képre kattintva még több fotót láthatsz az irodaházról!

A Studium Irodaház a Duna partjának közelében, a Nagyvásárcsarnok mellett található. Alapterülete mintegy 12 000 négyzetméter, különlegessége pedig az, hogy integrált része a Budapesti Corvinus Egyetem több mint 50 ezer négyzetméter szintterületű Közraktár utcai épülettömbjének. A leírás szerint az irodaház működésében elkülönül az egyetemi résztől, mégis ideális lehet olyan cégek számára, akiknek kifejezett előnyt jelent az egyetem közelsége, pl. a munkaerő vonzása szempontjából. A 2007-ben átadott 'A' kategóriás komplexumban a bérleti díjak 10 és 14 euró között mozognak. A projekt fejlesztője a Wing, mely nemrég nyerte el a lehetőséget, hogy megépítése Budapest legnagyobb irodaházát, a Magyar Telekom új központját, a Groupama Aréna mellett.

A sorozat eddigi részeit az alábbi linkekre kattintva olvashatod:


hirdetés
Kiszámoló

Fizessenek a szegények

A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a teljes adóbevétel 30-40%-a a cégek jövedelméből származott. Egy másik forrás a gazdagok j

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az infláció felfalja a megtakarításainkat - Hogyan védekezzünk ellene?
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Vlazar