A Kúria felülvizsgálta és április elején jogszabálysértőnek minősítette a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Radetzky-laktanyával kapcsolatos ítéletét - írja a Magyar Idők. A Fővárosi Kormányhivatal korábban megnyerte a tulajdonos HB Reavis ingatlanfejlesztő cég elleni pert a Bem téri épület átalakításáról, a mostani döntés ezt érvénytelenítette.

Érdekel, hogy mit hoz számunkra a szemünk előtt zajló negyedik ipari forradalom? Kíváncsi vagy, hogyan alakítja át életünket a digitalizáció, a big data, az Internet of Things, vagy az okosodó városok és otthonok? Jelentkezz a Portfolio június 7-én megrendezésre kerülő Smart City 2018 konferenciájára, ahol a szakma legnagyobb képviselői vitatják meg az aktuális trendeket.


A Radetzky Laktanya épületét 2016 áprilisban vásárolta meg a HB Reavis Csoport az Európa Ingatlan Befektetési Alaptól, az új tulajdonos 2018 végéig modern irodaházzá kívánta alakítani a Dunára néző műemléképületet, a bejelentést azonban örökségvédők tiltakozása és a 6 évvel korábban kiadott építési engedély visszavonása követte.

Mi lesz a szebb napokat látott budai épület sorsa?

Forrás: MTI / Marjai János

Az épülettel korábban a Portfolio Ingatlan is foglalkozott, az alábbi cikkben részletesebben is írtunk az épülettel kapcsolatban az elmúlt 10 évben született döntésekről és a lehetséges tervekről.

2016.10.25 06:55 Egy ilyen ügy elijesztheti a befektetőket Magyarországról
2017.02.06 13:37 Ki menti meg a pusztuló budai épületet?

Mi lesz a szebb napokat látott budai épület sorsa?

Forrás: HB Reavis