Előfizetői tartalom

Szinte bármire lecsapnak a legelszántabb ingatlanbefektetők

Töretlen a kereslet a jó minőségű irodaházakra, bevásárlóközpontokra, ipari ingatlanokra és hotelekre. Nincs azonban elegendő portéka, holott a likvid tőke szinte bármire lecsap, ami mozog. A befektetési piac teljes palettáját nézve azt mondhatjuk, hogy a hazai befektetők tovább növelték jelenlétüket, és minőségi épületeket vásároltak. Ezzel kicsit több, mint 50 százalék fölé tornászták részarányukat a befektetési tortán belül. A volument tekintve viszont idén a tavalyi 1,75 milliárd eurónál alacsonyabb lehet a végösszeg.

Némi csalódottságot lehet kihallani a nagy tanácsadók nyár derekán publikált elemzéseiből. Azon keseregtek, hogy az első félév visszaesését látva idén várhatóan kisebb lesz az intézményi és magánbefektetők által elköltött összeg a kereskedelmi ingatlanpiacon. Persze gyorsan hozzátették, hogy sok még a lezáratlan tranzakció, és jó esély van ezek idei befejezésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés