A 2018 első negyedéves Budapesti Lakáspiaci Riport adatai alapján arra voltunk kíváncsiak, hogy a 20 millió forint alatti árkategóriában milyen új lakások vannak Budán. A vizsgálat meglehetősen gyors eredményt hozott, ebben az árszegmensben ugyanis jelenleg nem lehet Budán új lakáshoz jutni, éppen ezért a keresést módosítva azt néztük meg, hogy mekkora összegre van szükségünk minimum, hogy egy új lakás tulajdonosai lehessünk a főváros ezen részén.

Érdekel a hazai lakáspiac alakulása? Kíváncsi vagy meddig tarthat a szárnyalás? Látogass el a május 4-én megrendezésre kerülő Portfolio Lakás Konferencia 2018-ra, ahol a szakma legelismertebb képviselői vitatják meg a legfontosabb kérdéseket.


A budai kerületekben több, mint 1500 új lakást kínálnak eladásra, ami a fővárosi kínálat negyedét teszi ki. A legolcsóbb lakások 22-23 millió forint körül kezdődnek, amiért a XI. kerületben lehetünk tulajdonosai egy 32 négyzetméteres lakásnak, amelyhez 6-7 négyzetméternyi erkély is tartozik. Ebben az esetben az erkéllyel számított négyzetméterár 650 ezer forint körül alakul.

A legolcsóbb, nappalival és hálószobával is rendelkező új lakást szintén egy XI. kerületi projektben hirdetik, itt a 41 négyzetméteres lakásért 23 millió forintot kell fizetni. Ez 560 ezer forintos négyzetméterárnak felel meg, ami a mostani piacon kedvezőbb az átlagnál, de itt még a kezdeti stádiumban jár az építkezés, így - a korábbi tapasztalatok alapján - nincs garancia arra, hogy a későbbiekben is ennyi marad az ár.

22 millió alatt ne is álmodj új lakásról Budán

A XXII. kerületben 34 millió forinttól indulnak a lakások, de ott ezért 66 négyzetmétert kapunk, az I. kerületben 32 millió forint a legolcsóbb új lakás, amiért egy 29 négyzetméteres garzon lehet a mienk. A II. kerületben is vannak új lakások már 30 millió forinttól, de a szélesebb kínálat inkább 50 millió forintnál indul. A III. kerületben egy 25 millióért kínált, 43 négyzetméteres, másfélszobás lakás a legolcsóbb, a XII. kerületben pedig 40 milliótól indulnak az ugyanekkora lakások.

22 millió alatt ne is álmodj új lakásról Budán