Előfizetői tartalom

A főváros után indultak az agglomeráció lakásárai

Portfolio
A hazai ingatlanpiaci változások a főváros és vidéki nagyvárosok után az agglomerációs településekre is begyűrűztek. A kiadott lakásépítési engedélyek száma és a telekárak növekedése is azt mutatja, hogy a főváros környéki települések iránti érdeklődés újbóli emelkedik. A Duna House elemzése a használt ingatlanok árainak változását és az agglomeráció egyes szektorainak népszerűségét vizsgálta az elmúlt években.

A főváros környéki ingatlantranzakciók közel 60 százaléka a déli és az északi agglomerációs szektorban zajlott tavaly. A legnagyobb mértékű drágulás az északi (Dunakeszi, Fót, Göd, Vác) és a keleti (Veresegyház, Mogyoród, Gödöllő, Kistarcsa) részt jellemezte. Keleten 2016 elején még az egyik legalacsonyabb árakon lehetett ingatlant vásárolni, de 17 százalékos áremelkedésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés