Előfizetői tartalom

A magyar ingatlanpiac legmélyebb bugyraiban féláron mennek a lakások és a házak

Portfolio
A jelenlegi piacon nincs könnyű helyzetben az, aki első lakását szeretné megvásárolni. A hirtelen jött áremelkedés miatt ugyanis hiába kedvezőbbek a hitelhez jutás feltételei, a magasabb vételár miatt a futamidő és a havi törlesztőrészlet is magasabb lesz, mint néhány évvel ezelőtt. Az ismertebb ingatlanportálokon azonban időről időre feltűnnek olyan hirdetések, amikben a piaci árnál 30-50 százalékkal olcsóbban kínálnak eladó lakásokat. Mi állhat a háttérben? Valóban léteznek ennyire olcsó lakások vagy egyszerű átverésről van szó?

Az ingatlanportálok gyanúsan olcsó lakásai mögött sok esetben nincsenek valós hirdetések, egyes ingatlanközvetítők így próbálják meg felhívni magukra - és más, drágábban kínált lakásaikra - a figyelmet. Egy másik eset, amikor az olcsó lakásnak valójában nem a tulajdonjoga, hanem önkormányzati lakásként a bérleti jogát értékesítik, ami szintén megmagyarázza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés