Előfizetői tartalom

Egymás elől vásárolják fel a belvárosi lakásokat a kínaiak

Portfolio
A válság éveiben jelentősen visszaesett a külföldi lakásvásárlók aránya Magyarországon, a tavalyi év óta viszont ismét egyre többen érdeklődnek a felívelő szakaszban lévő magyar ingatlanpiac iránt. A korábbi évek spanyol és ír befektetői azonban nem tértek vissza, helyettük a távol-keleti és az Öböl-menti országokból érkezők száma erősödik.

"A külföldi lakásvásárlók részesedése 2016-ban országosan 3,5 százalék volt, míg Budapesten 6,6 százalékot tett ki az Otthon Centrum összes tranzakciójának számából. Közülük a vásárlók több mint negyede kínai állampolgár volt, de jelentős részben érkeztek német és francia nyelvterületről is vásárlók. Magyarország a szomszédos országok befektetői körében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés