Előfizetői tartalom

Egyre több külföldi vesz lakást a népszerű pesti kerületben

Portfolio
Budapesten a XIII. kerületben találkozhatunk a legtöbb új építésű lakással és ezek nemcsak egymással versenyeznek, hanem a használt lakásokkal is. Utóbbiak négyzetméterárai alacsonyabbak és alkudni is lehet, de számolni kell a vevőknek a felújítási költségekkel, míg az új építésű lakásoknál az illeték- és egyéb kedvezmények mérsékelhetik a vételárat. Jellemző a kerületre a külföldi befektetők jelenléte is, ők általában több új építésű lakást vásárolnak, majd kiadják azokat - szerepel a Balla Ingatlan közleményében.

Az új építésű lakások esetében mintegy 600 ezer forintra tehetők az átlagos négyzetméterárak. A kerület külsőbb részein - például a Rokolya utcában - olcsóbb, akár 500 ezer forintos ajánlatokkal is találkozhatunk. Újlipótvárosban ezzel szemben 1-1,2 millió forintos négyzetméterárak is előfordulnak, vagyis az árak hasonlóan alakulnak, mint az V. vagy VI. kerületben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés