Idén is elkészítette a Statista azt a kutatását, amelyben azt nézte meg, hogy 1 millió dollárért hány négyzetméternyi luxuslakást lehetne venni a világ különböző városaiban. A tavalyihoz hasonlón a lista élére Monaco került, ahol az említett összeg mindössze egy 16 négyzetméteres lakásra lenne elegendő.

Bár azt, hogy pontosan milyen kritériumok szükségesek ahhoz, hogy prémium minőségűnek ítéljenek egy lakást nem részletezi a cikk, ennek ellenére érdekes összehasonlítani az egyes világvárosok legmagasabb kategóriájú lakásainak árait. Monaco után az ezüstérmes Hongkong, a bronzérmes New York lett, ahol 22 és 25 négyzetméternyi luxuslakásra lenne elég az 1 millió dollár (kb. 255 millió forint). Nincs azonban lemaradva sokkal London sem, ott egy 28 négyzetméteres lakás kerülne ki ugyanebből.

A lista végére Sao Paulo került 173 négyzetméterrel. Budapest ugyan nem szerepel a kutatásban, de a hazai luxuslakások árait figyelembe véve mintegy 150-170 négyzetméteres luxuslakás kerülne ki a fent említett összegből.

Ennyibe kerülnek a luxuslakások a világ legdrágább városaiban

Mekkora lakás kapható 1 millió dollárból? Forrás: Statista

A tavalyi eredmények az alábbi cikkben olvashatók:
2017.03.07 14:54 A budapesti luxus máshol csak a belépő szint

Ennyibe kerülnek a luxuslakások a világ legdrágább városaiban