Közzétette a kormány annak a 2486 településnek a listáját, ahol a falusi CSOK támogatást július 1-től igénybe lehet majd venni. Ennek kapcsán megnéztük, hogyan alakul a települések megoszlása az egyes megyék között és milyen konkrét községek szerepelnek a listán.

A megyék közül leginkább azok kerültek előtérbe, amelyeknél a településhálózat sűrűbb, vagyis aprófalvas térség és a gazdasági fejlettsége is alacsonyabb. Így kerülhetett az első helyre Borsod megye, ahol 329 településen lehet majd igénybe venni a támogatást. Ugyancsak sok - 200-nál is több - község bekerült Baranya, Zala, Somogy és Szabolcs megyéből, míg a sor másik végén Csongrád és Komárom-Esztergom megyék állnak, 44, illetve 45 településsel.

Falusi CSOK: Tihany és Zánka is a támogatható települések között

Bár korábban azt gondoltuk, hogy Pest megyében sem lesz túl sok olyan település, ahol a falusi CSOK igénybe vehető lesz, ezzel szemben 62 településen lehet a támogatáson gondolkodni, többek között az Aszódi, Ceglédi, Nagykátai, Szobi vagy Váci járásokban, amelyek távolabb esnek Budapesttől, de néhány kivétel azért akad. A támogatható települések között lesz például Perbál, Tök és Pilisszentkereszt, ahonnan már most is van aki napi szinten ingázik a fővárosba.

A másik érdekes környék a Balaton, ahol mind az északi, mind a déli parton találtunk támogatható településeket, a tóval határos járásokban összesen 96-ot. Közéjük tartozik a teljesség igénye nélkül Badacsonytomaj, Balatonakali, Balatonederics, Balatonfenyves, Balatonkenese, Balatonszárszó, Balatonszepezd, Balatonudvari, Fonyód, Révfülöp, Tihany és Zánka is.

A listát természetesen lehetne még folytatni, az alábbi cikkben feltüntettük az összes olyan települést, ahol a falusi CSOK támogatása július 1-től igénybe vehető lesz.
2019.04.12 11:42 Itt a hivatalos lista: ezeken a településeken érhető el a falusi CSOK

Falusi CSOK: Tihany és Zánka is a támogatható települések között

Részletekért kattints ide!


Budai Walzer I. ütem

Budai Walzer I. ütem

1117 Budapest, Budafoki út 215.
260 db lakás
28 - 91 m2 alapterület
Átadás:
2021. márc
27 - 74.85 M Ft
Ajánlatot kérek