Előfizetői tartalom

Hol adják el a legtöbb lakást évente? Budapesten. És a lakásállományhoz képest?

Portfolio
A tavalyi évben az adásvételek száma országosan meghaladta a 150 ezret, míg az idén akár a 160 ezret is elérheti - derül ki az Otthon Centrum közleményéből. A legtöbb lakás Budapesten cserélt gazdát, ami nem meglepő annak fényében, hogy a legnagyobb lakásállománya is a fővárosnak van. Vajon a lakásállományhoz viszonyítva is a fővárosban adják el a legtöbb lakást?

Összesen közel 38 ezer lakás cserélt gazdát tavaly Budapesten, míg a második helyen álló Pest megyében több mint 17 ezer lakást adtak el. Ezt követik a nagyobb népességű és nagyobb lakásállománnyal rendelkező megyék, mint Borsod vagy Hajdú-Bihar, a sort pedig a két legkisebb népességű megye - Tolna és Nógrád - zárja.A lakáspiaci aktivitásról többet elárul az, ha...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés