Előfizetői tartalom

Itt a nagy családiház-körkép - Hol érdemes vásárolni?

Portfolio
A közelmúltban bejelentett kibővített családi otthonteremtési kedvezmény és a kedvező piaci környezet kiváló lehetőséget kínál a családi házak értékesítésére. Az Otthon Centrum közreműködésével létrejött tranzakciók alapján a nagyvárosok ingatlanpiacán az elmúlt 5 évben átlagosan két hónappal csökkent a családi házak értékesítési ideje, ami a CSOK hatására idén még rövidebb lehet. A legjobban azok járnak, akik Sopronban, Székesfehérváron vagy Debrecenben rendelkeznek ingatlannal, mivel ezekben a városokban sorban 258, 251 és 240 ezer forintot ért egy családi ház négyzetmétere 2018-ban. Az OTP Ingatanpont viszont Budapesten nézte meg, hogy hol lehet 40 millió forint alatt családi házhoz jutni.

"Most érdemes a kibővített CSOK által a vidéki családi házakra irányuló keresletet kihasználni és a lecserélni kívánt ingatlant eladni" - mondja Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője. A szakértő szerint az állami támogatás mellett a piaci trendek is kedveznek az eladóknak.Soóki-Tóth Gábor MRICSelemzési vezetőOtthon CentrumSoóki-Tóth Gábor 1993-ban végzett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés