Előfizetői tartalom

Kedvezményes lakásáfától a hárommilliós négyzetméterárig (TOP10 sztori - 5.)

Növekvő építőipari munkaerőhiány, rekordalacsony hitelkamatok, a lakásáfa körüli bizonytalanság és tovább folytatódó áremelkedés jellemezte 2017-ben a hazai lakáspiacot, év vége előtt egy hónappal pedig bemutatták az eddigi legdrágább lakásprojektet, ahol egyes lakások négyzetméterára közelíti a 3 millió forintot. Az egyre merészebb árak ellenére viszont a vásárlók idén sem tűntek el, sőt kis mértékben nőtt is a számuk. Hogy mi magyarázza az égbe szökő árakat azt a befektetők, az építőipar és az Airbnb szerepén keresztül néztük meg.

Kisebb ütemben folytatódik az áremelkedésIdén is folytatódott a lakásárak országos emelkedése, 2017 első három hónapjában 3,1 százalékos drágulás volt tapasztalható az azt megelőző negyedévhez képest, a második negyedévben viszont enyhén, 2,1 százalékra mérséklődött a növekedés. Az egyre kisebb ütemű áremelkedést jól mutatja, hogy mostanra már Európában sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés