Előfizetői tartalom

Mikor lesz az, hogy robot épít fel egy irodaházat?

Portfolio
Még nem holnap és nem nálunk. De már dolgoznak rajta. Euro milliárdokat költenek Európában az építőipar különféle digitalizációs és automatizációs lehetőségeinek kutatására. Összeszerelő robotokat és gyártó rendszereket szerveznek hálózatba és távvezérelt gépekkel irányítanak már egész gyáregységeket. De csak néhány fejlett európai országban és ott sem az egész ágazatban, csak néhány multinál.

A Messe München egy legutóbbi felmérésében (európai, ázsiai, amerikai és afrikai országokban működő vállalatok) csaknem 10 ezer szakember válaszolt arra, hogy cége, gyára, holt tart ezen a téren. Az összefoglalóból a Magyar Építő Fórum közölt részleteket. Megállapították, hogy a digitalizáció egyre inkább megjelenik az építőgép-iparban is, ám még mindig gyerekcipőben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés