Előfizetői tartalom

Milliókat bukhatsz, ha nem a tervasztalról veszel új lakást

Portfolio
Több millió forint is lehet a különbség egy új lakás tervezési fázisban lévő ára és az elkészüléskor meghirdetett ár között. A drágulás nemcsak az általános piaci áremelkedésből fakad, hanem a projekt életciklusával is összefüggésben áll. Az építkezés előrehaladásával ráadásul még elérhető szabad lakások is száma is egyre csak csökken, az átadás előtt egy évvel átlagosan 74 százalékos az értékesítettség aránya, míg a projekt elkészülésekor már csupán a lakások 7 százalékából lehet válogatni - derül ki a Living elemzéséből.

A 14 darab, száznál több lakásos budapesti beruházásra kiterjedő elemzés azt mutatja, hogy a lakások ára a terv fázistól az elkészülésükig átlagosan több mint 46 százalékkal emelkedett a vizsgált időszakban, a piaci árnövekedéssel együtt számolva. Stagnáló piac mellett is, több millió forintot is nyerhet az, aki új építésű lakását egy korai fázisban vásárolja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés