Előfizetői tartalom

Nem mindenki örül az áfacsökkentésnek

MTI
Bár az ingatlanpiac szereplői rendkívül pozitívan fogadták az újlakás-áfa csökkentését, nem minden szakmai szervezet örül maradéktalanul az intézkedésnek. A Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) az áfacsökkentés szigorúbb energetikai követelményekkel történő kombinálását javasolja, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) pedig elfogadhatatlannak tartja, hogy az építési törvény módosításával a 300 négyzetméteresnél nem nagyobb új lakóházak építésénél gyakorlatilag megszűnt a polgármester településképi véleményezési lehetősége, és ezzel lehetetlenné válik az egységes településarculat kialakítása, megőrzése.

Az energiahatékonyság is szempont kell, hogy legyenA MEHI szerint a kormány jelentős áfabevételről mond le a következő négy évben azzal, hogy az új lakások forgalmi adóját 27-ről 5 százalékra csökkenti, eközben viszont nem követeli meg a közpénzek bevonásával megvalósuló fejlesztésekre egyébként érvényes, szigorúbb - az Európai Unió tagállamaiban 2021-ig fokozatosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés