Előfizetői tartalom

Őrületes hibák lehetnek az új lakásoknál Magyarországon

Portfolio
Végre épülnek új építésű lakások hazánkban, így a vásárlók könnyen válogathatnak a pénztárcájuk és preferenciájuk szerint közöttük. A lakás lefoglalása után azonban rögtön újabb problémával találhatják szembe magukat a vevők. A jelenlegi munkaerőhiányos környezetben, ahol egyszerre számos építkezés terheli meg az építőipari és építőanyag kapacitásokat vásárlóként nem dőlhetünk egyszerűen hátra, várva a lakás elkészültére. A kockázatokra már a szerződés aláírásakor is figyelni kell, a fejlesztők ugyanis igyekeznek minden eshetőségre felkészülni, és a bizonytalanságok zömét a vásárlókra hárítani. A sor aztán folytatódik a finanszírozással, nagyon nem mindegy ugyanis, hogy mikor és mennyit kell fizetnünk a lakás elkészülte előtt. A műszaki kivitelezés pedig szinte végeláthatatlan kérdéssort vethet fel, kezdve a beépülő anyagok minőségével, a megfelelő szakértelemmel elvégzett munkákon át, a későbbi minőségi garancia érvényesítéséig. A következő évek nagy kérdése az újlakás-piacon már nem az lesz, hogy mennyi lakás épül, hanem hogy azokat mikor és milyen minőségben sikerül elkészíteni.

Magyarországon ma rengeteg új lakás épül, ezek jelentős részét pedig már el is adták a fejlesztők. Így a vásárlók jelentős része számára az árak alakulása helyett inkább az lesz a fontos, hogy a még tervasztalról megvásárolt lakásuk mikor, és milyen minőségben készülhet majd el. A vásárlókat ugyanis jogi, műszaki és fizetési oldalról is több veszély fenyegetheti.Neked...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés