Előfizetői tartalom

Több ezer új lakás átadása már egy évet, vagy annál is többet fog csúszni

Portfolio
Több mint 7 ezer budapesti új lakás van egy, vagy két negyedéves csúszásban az elsőként kommunikált átadási időhöz képest, de több ezer azoknak is a száma, ahol egy évet, vagy akár ennél is többet késlekedik az átadás. A kedvezményes áfa meghosszabbítása több időt engedett a fejlesztőknek, hogy befejezzék a projekteket, ez egyrészt több és hosszabb csúszásokhoz vezetett, ugyanakkor így több idejük maradt, hogy jobb minőségű lakásokat építsenek - derül ki az Eltinga által készített Budapesti Lakáspiaci Riport adatbázisából.

A legfrissebb Budapesti Lakáspiaci Riport alapján már beszámoltunk róla, hogy a tavalyi év vége és 2019 eleje között elképesztő drágulás ment végbe a budapesti új lakások piacán. Az átárazásoknak köszönhetően a még szabad lakásos átlagos ára, mintegy 6 százalékkal emelkedett, ezzel Budapesten 63,5 millióra növekedett az új lakások átlagára.Kapcsolódó cikkünk2019.03.18Elképesztő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés