Előfizetői tartalom

Több tízezer magyar lakás sorsa forog kockán! Mi lesz az otthonokkal?

Portfolio
Az új lakásokat érintő 27%-os áfa visszaállítása körüli zűrzavarban most számtalan kérdés merül fel azokban, akik bárhogyan is, de kapcsolódnak az újlakás-piachoz (vagy akár a használt lakásokéhoz, hiszen közvetetten erre a piacra is komoly hatással lesz a 5%-os áfa időszakának vége ). A legnagyobb hazai lakásfejlesztőket kérdeztük arról, hogy mit látnak ők a jelenlegi helyzetben, és mire számíthatnak a jövő lakásvásárlói. Kíváncsiak voltunk arra, hogy mennyi projektet indítanának el a következő 1-2 évben, és hány lakást terveznek átadni 2020 után? Továbbá, hogy milyen pozitív és negatív hatásokra számítanak az áfa visszaállása után. Arra is választ kaptunk, hogy terveznek-e valamilyen módosítást az értékesítésben, illetve az adásvételi szerződésekben, és hogy ezek alapján, a vásárlók, vagy a fejlesztők fogják majd viselni a magasabb áfa terhét. Végül feltettük a vásárlók szempontjából az egyik legaggasztóbb kérdést, hogy vajon mekkora csúszásokat látnak maguk a szakértők most a piacon?

Property Investment Forum 2018 November 22-én újra Property Investment Forum, Magyarország legjelentősebb ingatlanszakmai eseménye! Új helyszínen, kiállításokkal, a legfontosabb döntéshozókkal, egyedülálló networking lehetőségekkel. Most extra early bird áron! Információ és jelentkezés Sokat elárulhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés