Ingatlan

Megdőlt egy újabb rekord a budapesti ingatlanpiacon

Portfolio
Az első negyedév enyhe emelkedése után az év második negyedévében folytatódott az üresedési ráta csökkenése az ipari ingatlanok piacán. A teljes állomány mindössze 12 220 négyzetméterrel bővült, miközben a kereslet továbbra is magas, így az üresedés 0,7 százalékpontos csökkenés után elérte a rekordalacsony 3,5 százalékot - derül ki a BRF legfrissebb jelentéséből.
November 22-én újra Property Investment Forum, Magyarország legjelentősebb ingatlanszakmai eseménye! Új helyszínen, kiállításokkal, a legfontosabb döntéshozókkal, egyedülálló networking lehetőségekkel. Most extra early bird áron!


2018 második negyedévében egy új fejlesztést adtak át, az Inpark Páty következő fázisát, ami 12 220 négyzetméterrel került be az állományba. A budapesti és a Budapest környéki agglomeráció spekulatív ipari ingatlanállománya jelenleg 2 081 120 négyzetméter.

Megdőlt egy újabb rekord a budapesti ingatlanpiacon
A második negyedévben a teljes bérlői kereslet 59 740 négyzetmétert tett ki, ami 72 százalékkal alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakában mért érték, és 42 százalékos csökkenés az előző negyedévhez képest. A kereslet 46,7 százalékát szerződéshosszabbítások tették ki, az új szerződések részaránya 30,8 százalék, míg a bővülések aránya 22,5 százalék volt. 2018 második negyedévében a BRF nem regisztrált előbérleti szerződést. A vizsgált időszakban összesen 18 tranzakció történt, melyből egy szerződés érte el a 10 ezer négyzetmétert. Az átlagos tranzakcióméret 3320 négyzetméter volt.

A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF, BRF) tagjai: CBRE, Colliers International, Cushman & Wakefield, ESTON International, JLL és a Robertson Hungary.



Megdőlt egy újabb rekord a budapesti ingatlanpiacon
A bérleti szerződések 93 százalékát logisztikai parkok területeire kötötték, átlagosan 3960 négyzetméterre. A városi logisztikát érintő bérbeadások átlagos mérete 1090 négyzetméter volt.

A két legnagyobb tranzakció a negyedév során egy bérlő bérletmegújítása és bővülése volt. A Sauflon a Prologis Park Budapest - Gyál parkban hosszabbította meg szerződését 14 110 négyzetméteren, ezen túl a cég további 9760 négyzetméterrel bővült. A legnagyobb új bérbeadást a Prologis Park Budapest - Harbor parkban rögzítették 8580 négyzetméteren.

Megdőlt egy újabb rekord a budapesti ingatlanpiacon
Az üresedési ráta negyedéves szinten 0,7 százalékponttal csökkent, jelenleg 3,5 százalékon áll. 2018 második negyedévének végén összesen 73 740 négyzetméternyi ipari terület állt üresen és mindössze két épületben volt 5000 négyzetméternél több kiadatlan terület. A nettó abszorpció 25 550 négyzetmétert tett ki 2018 második negyedévében.
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
WLP Ebes 1