Kilenc logisztikai épületet fejleszt a kelet-közép-európai régióban a Prologis, összesen mintegy 200 ezer négyzetméteren. A következő hat hónapban egyidejűleg ad át új épületeket mind a négy kelet-közép-európai országban, ahol jelen van.

November 22-én újra Property Investment Forum, Magyarország legjelentősebb ingatlanszakmai eseménye! Új helyszínen, kiállításokkal, a legfontosabb döntéshozókkal, egyedülálló networking lehetőségekkel. Most early bird áron!


Az üresedési ráta történelmi mélységben van a régióban és nem sok jel mutat arra, hogy csökkenne a magas színvonalú épületek iránti kereslet. A kilenc épület átadására Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Szlovákiában kerül sor.

Csehországban a cég első spekulatív fejlesztését valósítja meg az új Prologis Park Brno területén, de a befejezéshez közeledik két másik épület fejlesztése is, a Prologis Park Prague-Airport területén.

Lengyelországban hamarosan befejeződik egy 16 500 négyzetméteres épület fejlesztése a Prologis Park Lódz területén, valamint további két épület átadására is sor kerül a közeljövőben: elkészül egy 13 300 négyzetméteres kisvállalatokat kiszolgáló (SBU) épület a Prologis Park Poznan III területén, valamint egy 15 600 négyzetméteres spekulatív épület a Prologis Park Wroclaw V területén.

Mekkora cég az, ami mind a négy régiós országban párhuzamosan fejleszt ingatlanokat?

Szlovákiában sor kerül a Jaguar Land Rover üzem szomszédságában lévő új Prologis Park Nitra első két, összesen 63 423 négyzetméteres spekulatív épületének átadására.

Magyarországon megkezdődik egy 10 600 négyzetméteres spekulatív épület fejlesztése a Prologis Park Budapest-Harbor területén, amelyet 2019 márciusától vehetnek használatba az ügyfelek. A parkban található 12. épület lesz a Prologis első BIM (Building Information Modelling) módszerrel tervezett logisztikai épülete a kelet-közép-európai régióban.

A cég méretéről pedig sokat elárul az, ha megnézzük, hogy néhány hete az Egyesült Államokban és Európában összesen 1,5 millió négyzetméternyi ingatlanportfóliót értékesített.

2018.10.02 16:00 Brutális méretű portfóliót értékesített az ingatlanóriás