Előfizetői tartalom

Újabb régiós ingatlanbirodalmat vettek meg amerikai befektetők

Portfolio
Az IMMOFINANZ szerződést írt alá a Blackstone-nal teljes logisztikai portfóliójának eladásáról. A tranzakció, mind a 36 meglévő logisztikai befektetés közel 1 millió négyzetméter kiadható területét érinti, amely ingatlanok nagyrésze Németországban (24), továbbá Magyarországon (5), Romániában (3), Lengyelországban (2), Szlovákiában (1) és Oroszországban (1) találhatóak. A Blackstone ezzel telkeket és további három, tervezési fázisban lévő fejlesztési projektet vásárolt: Hamburgban (Németország), Bukarestben és Ploiestiben (Románia). Ez összesen közel 65 000 négyzetméternyi területet jelent, ezeket a projekteket az IMMOFINANZ fogja befejezni. A Blackstone, Amerika egyik legjelentősebb nemzetközi magántulajdonú befektetetési vállalata minden eszközét a Logicorba, az európai logisztikai platformjába integrálja.

A körülbelül 536 millió eurós vételár az ingatlanok értéke alapján került meghatározásra meg, amelyet mintegy 28 millió euróval csökkent a három fejlesztési projekt. Ez az érték nagyjából megegyezik a 2015. július 31-i könyv szerinti értékkel és megerősíti a logisztikai ingatlanok a 2014/15-ös pénzügyi évben végrehajtott átértékelését. A végleges vételár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés