Előfizetői tartalom

Csak félig sikeres a keleti nyitás?

Portfolio
Az erős augusztus után átlagos eredményekkel zárta a magyar szállodaipar az első őszi hónapot. 2014. szeptemberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 0,7%-kal csökkent, míg a belföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 7,3%-kal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest. A szálláshelyek - folyó áron számolt - bruttó árbevétele 6,9%-kal emelkedett.

A külföldi vendégek 1 millió 201 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégek száma 2,3%-kal nőtt, az általuk eltöltött éjszakák száma 0,7%-kal csökkent a bázisidőszakhoz viszonyítva. A szlovák, román és japán vendégek forgalma 15, 15 illetve 9%-kal emelkedett, ezzel szemben az orosz, izraeli és ukrán vendégek által eltöltött éjszakák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés